Želudac i crijeva su među najvažnijim organima u tijelu i dio su složenog probavnog sustava čije je skladno međudjelovanje važno za zdravlje. Ako se ono poremeti, probavni sustav više ne može ispuniti svoju važnu ulogu. To se manifestira u obliku bolova u trbuhu, mučnine, povraćanja, vjetrova, proljeva, grčeva u trbuhu i nadutosti.

Česti uzrok probavnih smetnji je infekcija probavnog trakta patogenima i njihovim toksinima. Ona može biti uzrokovana npr. konzumacijom zaražene hrane i pića.

Brojni patogeni i njihovi toksini u probavnom traktu mogu uzrokovati probavne smetnje kao što su bolovi u trbuhu, mučnina, povraćanje, vjetrovi, proljev, grčevi u trbuhu i nadutost.

Patogeni i njihovi toksini se u probavnom traktu fizikalnim procesom vežu na Sikapur® med gastrointestinalni gel i prirodno se izlučuju crijevima.

Djelatna tvar Sikapur® med gastrointestinalnog gela je gel silicijeva dioksida (silicijeva kiselina u obliku gela), spoj sastavljen od minerala silicija (Si) s kisikom i vodom. Ono što čini gel silicijeva dioksida tako posebnim je njegova neuobičajeno velika sposobnost vezanja patogena i njihovih toksina. To znači da se patogeni i njihovi toksini u probavnom traktu vežu isključivo fizikalnim procesom i prirodno se izlučuju crijevima. Sikapur® med gastrointestinalni gel smiruje simptome i pomaže regeneraciju nadraženog probavnog trakta. Budući da gel silicijeva dioksida uz patogene veže i plinove, može smanjiti i nadutost.

Kada primijeniti Sikapur® med gastrointestinalni gel?
Sikapur® med gastrointestinalni gel pomaže vezanje patogena u liječenju akutnih probavnih smetnji povezanih s bolovima u trbuhu, mučninom, povraćanjem, nadutosti i proljevom. Preporučuje se za dugotrajnu uporabu do 6 tjedana u ljudi s kroničnim probavnim poremećajima kao što su mučnina, vjetrovi, grčevi u trbuhu, proljev, povraćanje, nadutost ili žgaravica.

Kada, koliko često i koliko dugo primjenjivati Sikapur® med gastrointestinalni gel?
U slučaju akutnih simptoma djeca i odrasli uzimaju 2 mjerne žlice, po 15 ml svaka, u vodi ili čaju, 3 – 5 puta dnevno između obroka i po potrebi neposredno prije spavanja. Kada se akutni simptomi ublaže, liječenje se može nastaviti još nekoliko dana uzimanjem jedne mjerne žlice (15 ml) 3 puta dnevno najmanje 30 minuta prije obroka. U slučaju jakih bolova, visoke temperature ili ako se nakon 3 dana liječenje nije pokazalo učinkovitim, posavjetujte se s Vašim liječnikom.
U slučaju kroničnih smetnji odrasli uzimaju 1 mjernu žlicu (15 ml) u vodi ili čaju 3 puta dnevno između obroka. Preporučuje se liječenje do 6 tjedana, a poboljšanje simptoma se očekuje nakon 3 tjedna.

Sikapur® med gastrointestinalni gel je čisti mineralni medicinski proizvod, bez aditiva i dobro se podnosi, a pogodan je i za djecu.

Na što treba paziti prilikom uzimanja Sikapur® med gastrointestinalnog gela i drugih lijekova?
U dogovoru s Vašim liječnikom uzimajte druge lijekove najmanje 2 sata prije ili poslije uzimanja Sikapur® med gastrointestinalnog gela, budući da on može imati učinak na djelovanje lijeka. Prilikom dugotrajne primjene Sikapur® med gastrointestinalnog gela uzimajte dovoljno tekućine i zdravu, uravnoteženu prehranu.

NAPOMENA: U slučaju proljeva važno je piti dovoljno tekućine da bi se nadoknadio gubitak tekućine. U djece je posebno važno nadoknaditi izgubljenu tekućinu.

NAPOMENA PRILIKOM PRIMJENE: Protresti bočicu prije primjene.

NUSPOJAVE: Nema poznatih nuspojava.

KONTRAINDIKACIJE: Nema poznatih kontraindikacija.

FARMACEUTSKI OBLIK I SADRŽAJ: Bočica s 200 ml oralnog gela.

SASTAV: Djelatna tvar: 100 ml gela sadrži 100 ml gela silicijeva dioksida (silicijeva kiselina u obliku gela) s 3,5 g silicijeva dioksida.

PROIZVOĐAČ: ANTON HÜBNER GmbH & Co. KG, 79236 Ehrenkirchen, Njemačka

www.huebner-vital.de