RIZOLIP je dodatak prehrani sa crvenom rižom. Namijenjen je održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Za to je zaslužan monakolin K iz crvene riže koji doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Koristan učinak se postiže dnevnim unosom 10 mg monakolina K iz pripravaka fermentirane crvene riže.

Rizolip je izrađen prema jedinstvenoj formuli i dostupan je u vege kapsulama što ga čini prikladnim i za vegetarijance i vegane.

ŠTO JE RIZOLIP?

Rizolip je dodatak prehrani za održavanje normalne razine kolesterola u krvi. Za to je zaslužan monakolin K iz crvene riže koji doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

Koristan učinak se postiže dnevnim unosom 10 mg monakolina K iz pripravaka fermentirane crvene riže

KADA KORISTITI RIZOLIP?

Koristite Rizolip ukoliko imate povećanu razinu kolesterola u krvi.

Povećana razina kolesterola u krvi jedan od glavnih rizičnih čimbenika za razvoj bolesti srca i krvnih žila, pa je izuzetno važno razinu kolesterola u krvi održavati unutar preporučenih vrijednosti.

Bolesti srca i krvnih žila (kardiovaskularne bolesti) najčešći su uzrok smrti u razvijenim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj. Kardiovaskularne bolesti odnose se na arterijsku hipertenziju (visoki tlak), srčane aritmije, srčani i moždani udar te zatajenje srca.

Ostali rizični čimbenici za nastanak kardiovaskularnih bolesti su pušenje, debljina, nepravilna prehrana, „sjedilački“ način života i nedovoljna tjelesna aktivnosti,  povećana razina triglicerida u krvi, šećerna bolest te kronični stres.

ŠTO SADRŽI RIZOLIP I KAKO GA KORISTITI?

Dvije kapsule sadrže:
(preporučena dnevna doza)
Količina:
Monakolin K iz crvene riže dobivene fermentacijom kvascem Monascus purpureus 10 mg

Pakiranje: 60 kapsula

Upute za upotrebu: 2 kapsule dnevno nakon zadnjeg obroka

Rizolip je dodatak prehrani koji sadrži ekstrakt fermentirane riže dobivene uz pomoć kvasaca Monascus purpureus, poznate i kao „crvena riža“.

CRVENA RIŽA

Crvena riža tradicionalno se već stoljećima koristi u Kini i diljem Azije i kao hrana i kao biljni lijek. Učinak i djelotvornost crvene riže kao dodatka prehrani pripisuje se prirodnim inhibitorima hidroksimetilglutaril-CoA reduktaze (enzim koji kontrolira sintezu kolesterola u jetri). Crvena riža dobiva se fermentacijom obične riže Oryza sativa uz pomoć kvasca Monascus purpureus, pri čemu nastaju monakolini, biološki aktivni spojevi. Od različitih vrsta monakolina, u crvenoj riži najučinkovitiji i najzastupljeniji je monakolin K koji inhibira sintezu kolesterola  što doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

ZAŠTO RIZOLIP?

Rizolip je pouzdan partner svim korisnicima već  8 godina.

Rizolip smanjuje razinu kolesterola i triglicerida u krvi kod korisnika koji su ga uzimali 4 tjedna i duže pri čemu nisu evidentirane interakcije s istovremeno uzimanim lijekovima, te nisu zabilježene nuspojave na Rizolip.*

*Prema praćenju dr. Semire Harčević Vasilik, ordinacija opće medicine Sisak

KONTAKT

Mibe Pharmaceuticals d.o.o.

Zavrtnica 17, Zagreb ; tel: 01/ 60 61 137