TRPUTAC, sa sorbitolom je tekući dodatak prehrani s biljnim ekstraktima i vitaminom C. Trputac (Plantago lanceolata) i sljez (Malva sylvestris) doprinose smirenju nadražaja gornjih dišnih puteva, a vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Trputac sadrži sorbitol te je stoga pogodan i za dijebetičare.

ŠTO JE TRPUTAC, sa sorbitolom?

Tekući dodatak prehrani s biljnim ekstraktima i vitaminom C. Trputac (Plantago lanceolata) i sljez (Malva sylvestris) doprinose smirenju nadražaja gornjih dišnih puteva, a vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

KADA KORISTITI TRPUTAC, sa sorbitolom?

Imate problema s dišnim sustavom?

Dišni ili respiratorni sustav je u neprekidnom kontaktu s okolinom, pa je kao takav jako osjetljiv na bolesti.

Prehlada je najčešća bolest dišnog sustava i u pravilu zahvaća dijelove gornjih dišnih puteva, nos i grlo, no može zahvatiti i donje dišne puteve te uzrokovati laringitis i akutni bronhitis. Prehlada se može razviti i u druge bolesti kao što su infekcija ždrijela, krajnika ili pluća, te angina. Jedan od najčešćih simptoma bolesti dišnog sustava je kašalj. Ovisno o prisutnosti sluzi razlikujemo dvije vrste kašlja i to suhi, nadražajni kašalj i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja dolazi do prekomjernog stvranja sluzi, dok kod suhog, nadražajong kašlja nema sluzi.

ŠTO SADRŽI I KAKO KORISTITI  TRPUTAC, sa sorbitolom?

Sadrži: Količina u 15 ml Količina u 30 ml Količina u 45 ml
Suhi ekstrakt lista uskolisnog trpuca(Plantago lanceolata) 101 mg 203 mg  304 mg
Suhi ekstrakt cvijeta crnog sljeza(Malva sylvestris) 19 mg 38 mg 56 mg
Vitamin C(L-askorbinska kiselina) 167 mg(209%  PU*) 333 mg(416%  PU*)   500 mg(625%  PU*)

*PU = preporučeni dnevni unos

Pakiranje: 200 ml

Upute za upotrebu: 

Djeca od 3-7 godina: 5 ml 3 puta dnevno.
Djeca od 7-14 godina: 5-10 ml 3 puta dnevno.
Odrasli i djeca iznad 14 godina: 15 ml 3 puta dnevno.

Sadržaj bočice protresti prije upotrebe. Za bolju učinkovitost Trpuca nemojte uzimati hranu i   piće odmah nakon upotrebe.

TRPUTAC

Trputac  (Plantago lanceolata) višegodišnja je biljka čiji se nadzemni dio koristi kod upale dišnih puteva, a pokazuje i antiseptičko djelovanje.

CRNI SLJEZ

Crni sljez (Malva sylvestris) dvogodišnja je ili višegodišnja biljka koja se koristi kod upalnih procesa u usnoj šupljini, upale dišnih puteva ali i kod upala želučane i crijevne sluznice.

VITAMIN C

Vitamin C ima široku lepezu blagotvronih djelovanja na organizam i jedan je od najviše opisanih vitamina te prvi sintetski dobiveni vitamin. Sudjeluje kao reducens u brojnim biološkim procesima, važan je za zaštitu stanica pred oksidativnim stresom, kao i sintezu kolagana i karnitina te za metabolizam masnih kiselina.

KONTAKT

Mibe Pharmaceuticals d.o.o.

Zavrtnica 17, Zagreb ; tel: 01/ 60 61 137